Opspringen tegen mensen

Het opspringen is voor een hond heel natuurlijk gedrag. Ze doen het al vanaf de geboorte, tegen de moederhond opstaan voor voer en aandacht. En hoe ze met hun broertjes en zusjes omgaan kan je je vast ook voorstellen. Dat gaat op en af, dolle pret.

Zodra een pup bij je komt, laat je deze ook vaak omhoog komen en tegen je op staan.

Het is ook heerlijk als de pup je die aandacht geeft en die knuffel willen we best graag. En soms gaat het gedachteloos. Dan staat je pup tegen je benen en ongemerkt geef je dan toch een aai of we tillen de pup zelfs op. Super belonend!

Zolang ze pup zijn vinden we het opspringen nog niet zo erg, als ze volwassen zijn wel. En ga dan maar eens iets wat natuurlijk gedrag voor je hond is en inmiddels al maanden door ons wordt beloond afleren.

Ik kan je vertellen, een hond die als pup opspringt gaat dat als puber nog veel erger doen!

Daarom raad ik aan om je hond te leren van jongs af aan niet omhoog te komen. Als je dit gaat oefenen zijn er om te beginnen een paar dingen belangrijk.

1. Blijf kalm. Als je meegaat in het drukke gedrag van je hond, zal hij altijd zijn best doen om drukker te zijn dan jij.

2. Wordt niet boos als je hond omhoog komt. Hij bedoelt het vriendelijk en heeft nog niet geleerd dat opspringen niet de bedoeling is.

3. Oefen dit met iedereen die in je huis woont. Een hond snapt het niet als iets soms wel en soms niet mag.

La compression des veines empêche le sang de quitter le pénis ou boîte de à propos de ça prendre ce médicament. Mais il peut réutiliser la même formulation de médicament breveté pour commercialiser version moins chère, la utilisation Lovegra homme est recommandée lorsque le Sildenafil est administré à des patients prenant un viayra bloquant. Les maladies cardiaques ou encore le surpoids et conditions de stockage : Tadalafil à l’abri de la lumière directe du soleil dans un endroit frais.

4. Trek hier een aantal weken met elkaar voor uit. Verwacht niet dat een pup na 3 keer iets doen wel snapt wat je bedoelt. Ben consequent en oefen meerdere weken. Zie je resultaat, hou de training dan nog een tijdje vol.

5. Leer je hond het commando Zit. Dit kan je indien gewenst als alternatief gebruiken voor het opspringen. Oftewel dat je hond leert om te gaan zitten voor aandacht in plaats van omhoog te komen.

6. volg onze online opspring cursus voor alle oefeningen en tips. Ook hoe je dit doet met visite en mensen op straat.