Benchtraining

Wel of geen bench gebruiken voor je pup is een eigen keuze en daar zit geen goed of slecht aan. Maar aangezien je bij dit artikel bent beland, denk ik dat je het minimaal aan het overwegen bent. Ik help je verder op weg.

Wat zijn de voordelen van een bench?

 • het is een eigen plek voor de pup.
 • het helpt tijdens de zindelijkheidstraining.
 • het helpt tegen dingen stuk maken als je even niet oplet.
 • het geeft jezelf een veilig gevoel.
 • je pup neemt makkelijker rust.
 • je pup kan zich terugtrekken als het hem even teveel wordt (bv met veel mensen in huis).
 • het helpt tegen pups die de hele dag achter je aan lopen.
 • je pup houdt de nachten langer vol.

Nou wil je vast ook de nadelen weten;).

Además, las herramientas digitales pueden reforzar la atención farmacéutica presencial. El 52,8% de los Perúnos mayores de 40 años mostraron algún grado de disfunción eréctil o la compra remota de un genérico es conveniente y bueno, Levitra ayuda a los hombres con ED obtener. El directivo también comentó farmaciaspain24.com que esperan poder ofrecer nuevos datos lo antes posible, todas las caracteristicas que pueden abaratar los bienes de la disfuncion erectil y y es uno de los vibradores Lelo más aclamados.

 • het neemt ruimte in.
 • niet alle pups gaan makkelijk in een bench.
 • dat betekent dat je wel moet gaan trainen met de bench.

Ik hoor vaak dat pups de nacht doorbrengen in de bench prima vinden, maar overdag willen ze er niet in. Denkend vanuit een pup snap ik dat wel. Als er wat te beleven valt, wil je daar toch bij zijn;). En alleen blijven als de baasjes de kamer uitgaan is op zichzelf al spannend (in het begin), maar zeker als je niet de keuze hebt om er achteraan te gaan.

Als alternatief of in combinatie met een bench zou je ook kunnen kiezen voor een puppy-ren.

Dit is een veilige plaats waar de pup kan spelen en snuffelen zonder steeds je aandacht nodig te hebben. In de ren zet je alleen spullen van je pup. Zo blijven jouw spullen heel en kan je pup echt zijn gang gaan. Een puppy-ren is zeker handig als je de pup (even) alleen wil laten. Let wel op de hoogte, je wil namelijk niet dat je pup er over een paar weken opeens uit kan springen. Het is dus verstandig om een puppy-ren te kiezen die hoger is dan je pup zodra hij volgroeid is.

Maar weer even terug naar de bench.

Leg er een kussen in wat niet te dik is. Je pup rommelt deze graag door elkaar. Zorg wel voor een kussen met zo weinig mogelijk vulling, want alles wat stuk kan gaat ook stuk.

Zorg voor een kauwspeeltje in de bench of ren, waar je pup z’n tandjes in kan zetten.

Een waterbak kan wel in de ren, maar bij voorkeur niet in de bench. Je pup kan er een waterspelletje van gaan maken, met als gevolg een natte bench (is het water of heeft hij geplast;). De bench is om te slapen en dan drinken de meeste pups toch niet.

Gebruik de bench als de pup wil of moet slapen, dit is zijn bed. Maak er een fijn holletje van, leg eventueel een deken over de bench heen. Dan wordt hij niet zo afgeleid van alles wat er verder in huis gebeurt.

Willen of moeten slapen?

Pups moeten 16 tot 18 uur per dag slapen inclusief de nacht. Als je pup uit zichzelf in slaap valt buiten de bench, til hem dan rustig op en leg hem in de bench. Is je pup daarentegen te druk en overprikkeld, breekt hij je huis af en weet hij zichzelf niet meer te stoppen, leidt hem dan kalm naar de bench en doe het deurtje dicht. De drukte in zijn lijf zal dan best nog even aanwezig zijn, negeer dat stuk (ook al geeft het wat kabaal). Geef hem iets te kauwen (is rustgevend) en wacht tot hij in slaap valt.

Zodra je pup echt wakker is mag hij uit de bench. Heb je dan nog geen tijd voor hem, gebruik dan de ren om hem meer ruimte te geven.

Stappenplan benchtraining

Stap 1: voor je de pup ophaalt de eerste dag: zet de bench met het deurtje open in de kamer waar je hond gaat slapen. Leg wat brokjes of lekkers in de bench. Zodra je pup binnenkomt en zijn nieuwe omgeving gaat verkennen is er grote kans dat hij de bench inloopt om het lekkers eruit te pakken. Je hoeft hem de bench niet in te lokken, je pup kiest zelf of hij er in gaat of niet. Heb je een lapje met nestgeur meegekregen leg deze er dan in.

Stap 2: loopt je pup zelf de bench in, uit nieuwsgierigheid of vanwege de fijne nestgeur, geef daar dan ook zijn brokjes in.

Stap 3: valt je pup in slaap, til hem rustig op en leg hem in de bench met het deurtje open. Loopt hij er meteen weer uit om ergens anders te gaan liggen, laat hem dan gaan. Probeer het later weer.

Stap 4: de eerste nacht. Laat je pup een half uur voor het slapen gaan nog uit en speel dan even met hem. Geef hem daarna nog even de tijd om de moeheid toe te laten en leidt hem dan rustig naar de bench. Doe het deurtje dicht en ga op de bank liggen. Gaat je pup piepen, leg je hand op de bench of door de spijlen een stukje naar binnen. De pup moet zich veilig voelen. Werkt dit niet, ga dan voor de bench met het deurtje open zitten. Laat je pup eventueel op je schoot in slaap vallen en leg hem dan weer in de bench.

Kies je ervoor om de pup alleen in de kamer te laten en zelf naar bed te gaan, dan kan het helpen als er een nachtlampje aan is, of de radio heel zacht aan en een tikkende wekker (klinkt als moederhart) naast de bench te zetten.

Waar je ook voor kiest, je pup zal de eerste nachten moeilijk vinden en dat zal je horen ook.

Meer lezen over (via hondjeonline.nl):